Rokotusinfo ry
Tietosisältö:  Uutisvirta Kirjoitukset Rokotteet Rokotetutkimus Taudit Sivukartta Linkit Usein kysytyt kysymykset
Yhdistys: Tapahtumat Yhteystiedot Kysymyksiä ja vastauksia Liity! Tiedotteet Julkaisut Puheenvuoroja FinIP-tutkimus
Kertomuksia yksilöiden rokotusvalinnoista > Mistäkö päätös rokottamattomuuteen?

Jo esikoista odottaessamme mieheni aloitteli keskustelua rokotuksista. En moisia edes ollut tullut ajatelleeksi, keskityin vain odottamiseen. Mutta siinä seuratessamme ympärillä kasvavia naapurin ja sukulaisten lapsosia, huomasimme selvän syklin rokotusten ja sairastelemisien välillä; rokotuksesta tasan kaksi viikkoa, niin lapsi oli korvatulehduksessa, josta seurasi antibioottikuuri. Kahden viikon päästä uusi rokotus, kaksi viikkoa niin korvatulehdus….

Itse olen käsityöläisyrittäjä, mieheni tietoliikenneasentaja, joten kummallakaan ei ole sen kummempaa tietoa lääketieteestä. Ehkä se onkin siunaus, sillä voimme käyttää sisäistä ääntämme voimavarana ja luottaa vaistoomme.

No, esikoinen syntyi. Sairaalassa annettiin meiltä kysymättä calmette, mutta ei minulla ollut silloin voimia tai tahtoa siitä valittaa. Nautimme vain ihanasta pienestä pojastamme. Moinen temppu häipyi jonnekin taka-alalle siinä onnen huumassa!

Neuvolassamme saimme tukea päätökseen rokottamattomuudesta, tosin neuvolatäti kyllä neuvoi, että voisi niitä rokotuksia ottaa, mutta vaikka harvemmassa tahdissa. Nyökyttelimme vain päätämme, vaikka sisäisesti tiesimme, ettemme niitä halua.

Tuli neuvoloiden aluevaihdoksen vuoro, neuvolamme muuttui ja myös neuvolatätimme. Juuri 3kk-tapaamiseen menimme uuden tädin luokse. Hän otti meidät todella puhutteluun. "Vaikka lapsensa rokotuttaminen on Suomessa vapaaehtoista, SILTI…" Jouduimme taipumaan PDT-rokotukseen. Siinä itki niin poika kuin vanhemmatkin.

Heti kotiin päästyämme soitin vanhaan neuvolaan ja anelin pääsyä sinne takaisin.

Tunti rokotuksesta poikamme rokotusjalka turposi toimintakyvyttömäksi. Rokotuskohtaan nousi suuri mustelma. Voi sitä äidin tuskaa, kun näki poikansa sätkivän sylissä jalka suorassa kuumeen noustessa. Soitin rokottaneelle tädille ja vuodatin kaikki sanani, mitä olisi pitänyt saada ulos jo aikaisemmin. Hän ihmetteli, että kuinka herkkä lapsi meillä kuulemma on, ei hänellä koskaan aikaisemmin…

Illalla selailin tädin antamaa KTL:n esitettä, jossa kerrottiin että rokotuksen suoja on 0-80% riippuen yksilöllisesti lapsen elimistön puolustusmekanismista. Eli itse järkeillen: jos kuumeen tarkoitus on puolustaa elimistöä tunkeilijoilta ja ajaa virukset sekä bakteerit ulos kehosta, mitä jää rokotuksesta jäljelle? Lisäaineet, esim. elohopea (suuri ympäristömyrkky) ja tiomersaali (käytetään ihmisten balsamointiin). Siis suojaa itse tautia vastaan ehkä 0%. Aikamoinen luku turhasta kärsimyksestä ja tulevasta sairastelusta!

Tämän jälkeen meillä ei ole rokotuksia annettu. Poikamme on nyt 2v7kk.

Homeopatian sekä vyöhyketerapian avulla saimme rokotusvauriot korjattua! Munuaiset, maksa, kateenkorva sekä sydänlihas olivat saaneet osansa rokotusten lisäaineista. Immuunijärjestelmä kaipasi pikaista kohennusta. Ajatus siitä, missä kunnossa poikamme olisi tällä hetkellä, jos kaikki rokotukset olisi annettu, puistattaa. Tähän ikään mennessä hän on sairastanut vain kolme vajaan viikon kestävää nuhaa. Olemme huolehtineet poikamme ja myös omasta terveydestämme käymällä kerran kuukaudessa vyöhyketerapiassa sekä suosimalla luomuruokaa. Eli pitämällä kehon vastustuskykyä mahdollisimman korkealla.

Nyt meillä on jo paljon enemmän tietoa sisäisen tuntemuksen ohella. Ympärillemme on löytynyt samoin ajattelevia muitakin vanhempia. Neuvolassamme uskotaan ja luotetaan vanhempien päätökseen.

Toinen lapsemme odotuttaa masussani. Tätä kirjoittaessani on juuri syntymän laskettu aika. Pidämme huolta, ettei hän saa vahingossakaan rokotuksia, ei ainakaan siinä muodossa, missä ne nykyaikana ovat.

Mielestäni rokotustapahtuma on sekä henkisesti että fyysisesti väkivaltainen tapahtuma. Neuvoloissakin pitäisi ottaa huomioon lasten eriasteinen henkinen herkkyys, jota yksikin rokotustapahtuma voi horjuttaa. Ihan fysiologisesti ajatellen esim. veren lektiinit (eri veriryhmillä erilaiset) reagoivat rokotusaineisiin eri tavalla. Ja muutenkin maalaisjärjellä ajateltuna: miksi meidän pitäisi rokotuttaa lapsiamme "varmuuden vuoksi" tauteja vastaan, joita ei edes Suomessa ole. Jos jokin epidemia tulee, niin sitten mekin harkitsemme. Ehkä. Homeopaattisessa muodossa on "rokotuksena" suun kautta otettavina rakeina kaapissamme polio sekä tetanus.

Itse asiassa joskus väläytin jollekin rokotusintoiselle: "jokaisen suomalaisen pitäisi alkaa jo parikymppisenä ottamaan päivittäin kielen alle nitro, varmuuden vuoksi, ettei sitten viisikymppisenä tule sydänkohtaus!"

Ja tähän sain vihaisen katseen vastaukseksi.

Saana