Rokotusinfo ry
Tietosisältö:  Uutisvirta Kirjoitukset Rokotteet Rokotetutkimus Taudit Sivukartta Linkit Usein kysytyt kysymykset
Yhdistys: Tapahtumat Yhteystiedot Kysymyksiä ja vastauksia Liity! Tiedotteet Julkaisut Puheenvuoroja FinIP-tutkimus
> Tiedote 10.2.2011: THL julkaisi rokotehaittailmoitustietoja vuodelta 2008: mm. kaksi kuolemantapausta

THL julkaisi rokotehaittailmoitustietoja vuodelta 2008: mm. kaksi kuolemantapausta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rokotehaittaseurannan tietoja on päivitetty - vielä äskettäin tuoreimmat tiedot olivat vuodelta 2007, mutta nyt on julkaistu vuotta 2008 koskeva haittaraportti ja listaus luokitelluista ilmoituksista.

Vuonna 2008 on epäilynä ilmoitettu mm. rotavirusrokotteen haitaksi epäilty Kawasakin tauti sekä 16-vuotiaan pojan kuolemaan johtanut hepatiitti A -rokotehaitta (diagnoosi ADEM, akuutti disseminoitunut enkefalomyeliitti, yksivaiheinen tulehduksellinen keskushermoston myeliiniä vaurioittava sairaus sekä keuhkokuume). Myös viitosrokotteen epäiltynä haittana ilmoitettiin yksi kuolemantapaus, diagnoosina kätkytkuolema.

Rotavirusrokotteen ja viitosrokotteen jälkeen ilmoitettiin havaitun myös suolentuppeumia, mm. suolentuppeuma ja kuolio kolmikuukautisella tyttövauvalla.

MPR-rokotetta ilmoitettiin seuranneen useita tuhkarokon kaltaiseen tautiin sairastumisia. MPR-rokotteen jälkeen raportoitiin myös epänormaalia itkua (ns. aivoitku).

Nelosrokotteen ei-vakavana haittana raportoitiin mm. hallusinaatioita kolmivuotiaalla. Influenssarokotteen kohdalla raportoitiin mm. kouristuksista. MPR- ja hepatiittiyhdistelmärokotteelle ilmoitettiin mm. kasvohermohalvaus.

Haittataulukko on muuten suomenkielinen, mutta tautien nimet on listattu englanniksi.Lisätietoja:

THL:n rokotehaittaseurannan raportit: http://www.ktl.fi/portal/suomi/terveyden_ammattilaisille/rokottaminen/rokoteturvallisuus/yhteenvetoraportteja_rokotusten_haittavaikutuksista_suomessa/

Rokotusinfo ry: http://www.rokotusinfo.fi